Food for Thought #01: Facebook Posts

Food for Thought #01: Facebook Posts

De afgelopen tijd ben ik zeer actief geweest met het posten van bepaalde foto’s en teksten op mijn Facebook Profiel. Dit zag ik als een ‘goede’ manier van motivatie en ook een beetje als promotie voor deze speciale Nightgame Infield Workshop en deze unieke website.

En tot voor kort liet ik me vaak meegesleuren in de hedendaagse manier van marketing bij andere coachingbedrijven en bepaalde personen. Hierbij laten deze zien hoe goed dat bedrijf of die coach is bij het versieren van vrouwen, maar dan vaak niet op een respectvolle manier.

Voor die tijd was dat bij mij nooit het geval en vooral niet nodig. En ik zag ook het kwaad er niet van in omdat ook te gaan doen, totdat ik een comment kreeg op een Facebookfoto/-post van een goede vriend (B.S.), die ik al jaren uit de community ken. Na het lezen van zijn reactie, kwam ik tot de conclusie dat de FB-posts die ik in het verleden had gemaakt, en vooral van de afgelopen 3 dagen, een geheel verkeerd beeld gaven over hoe ik in het algemeen met vrouwen om ga en vooral ook met de foto’s van deze vrouwen.

Zoals de meesten van mij weten, ben ik de man die heel veel respect heeft voor vrouwen en zelfs dan nog steeds de mooiste vrouwen in bed krijg.
Met mijn sterke Nightgame vaardigheden en inzichten wordt ik vaak gezien als de #1 Nightgame Coach die in Nederland les geeft.
Mijn game wordt ook veelal omschreven als zelfbewust, zelfverzekerd, positief agressief, mannelijk, fysiek, “natuurlijk” (Natural) en dus ook altijd respectvol tegenover vrouwen. En met deze NGS Workshop zorg ik er voor dat JIJ, mijn cursist/client, dat ook wordt en daardoor nog meer vrouwen zult ontmoeten en leren kennen.

Ik heb intussen deze posts verwijderd, ben weer mijn eigen ding gaan doen en dat heeft ertoe geleid dat mijn Nightgame Infield Workshops meer onder de aandacht zijn gekomen en daardoor de maand Augustus bijna is volgeboekt.

Er zijn nog plekken vrij voor de maand September. Kijk HIER voor de beschikbare data voor de aankomende periodes.

Anyway, hieronder het betreffende comment:

divider

“Ik wil toch eens reageren op jouw posts Peter, want iets zit me niet lekker. Als ‘oudere garde’ en lid van het eerste uur vind ik dat je jouw rol als een van de community-vooraanstaanden verantwoordelijker in zou kunnen vullen. Naar mijn mening geef je een verkeerd beeld van wat de waarden van de community zijn, en zal proberen je te overtuigen hiervan. Ja, ik ben zelf jaren in de community geweest en heb er veel van geleerd (ook van jou), maar ik denk dat ik het bewijs ben van een meer respectvolle houding naar vrouwen & toch veel succes.

Voor velen is de PUA-community een gouden graal waar sociale skills aangeleerd worden om problemen met vrouwen op te lossen. De invulling daarvan verschilt: de ene wil gewoon een vriendin vinden, de ander wil vooral heel veel sex. En voor beide zijn goede argumenten te vinden. Ik ben altijd voor het laatste gegaan omdat ik door een aantal mentaal zware jaren tot mijn 18e maagd was, en al mijn moed bijeen had geraapt voor een gratis workshop, ergens in 2008. Jij gaf daar samen met Frederik en Joram les en die dag heeft mijn ogen geopend dat ik niet een verloren zaak was en dat ook ik succes kon krijgen. En ik kan voluit zeggen: dat is gelukt. Dankzij jullie hulp heb ik nu vrouwen van alle continenten gehad, heb ik ‘landen’ dubbel en heb ik veel sexuele ervaringen gehad die ik voorheen alleen nog maar durfde te dromen. Het heeft me het zelfvertrouwen gegeven om sexuele dromen in acties om te zetten. Maar de manier waarop verschilt drastisch dan die van wat er door de community als gangbaar wordt uitgedragen, met deze post als de zoveelste trigger.

Ik vind dat, startend met iconen als jij, de community zichzelf moet her-framen. De objectificatie van vrouwen (nee, dit is geen feministisch betoog) cultiveert veel nieuwkomers in een mindset waarbij het bleangrijk is om zo veel mogelijk vrouwen te regelen. En, als ik jouw posts zie, daar ook nog eens zo veel mogelijk over op schept. Maar daar gaat het niet om. Het gaat er niet om om zo veel mogelijk vrouwen te regelen. Ook gaat het er niet om om dit te delen met iedereen die op Facebook zit. Het doel van pickup is om een toolset aan te bieden voor leerlingen om hun persoonlijke doelen te behalen, niet om de weg richting een trofeeenkast te vinden, en die te vullen. Eigenlijk is pickup een Zwitsers zakmes waar over wordt uitgelegd hoe je ieder stukje gereedschap kunt gebruiken. Waar je dat gereedschap vervolgens zelf voor gebruikt, dat is aan de persoon.

In de sociologie, psychologie en communicatie wordt er gesproken van Albert Bandura’s Observational Learning theory. Deze theorie heeft aangetoond dat mensen, als sociale wezens, van andere mensen leren. Ja, dit is vooral bij kinderen het geval, maar ook volwassenen leren van andere volwassenen. Hier komt alleen de extra variabele bij: zelfreflectie. En het is nu eenmaal zo dat zelfreflectie bij 18 en 19 jarigen nog zeer gering is: het gaat bij deze leeftijd vooral om een plekje binnen een groep te bemachtigen, welke dat dan ook is.
Social media posts zoals deze creëren valse beloftes, misleidende doelstellingen en belangrijker nog: duwen hard tegen de richting van welke waarden vrouwen hebben. Vrouwen zijn geen trofeeen, noch zijn vrouwen objecten die als +1 aan de lijst toegevoegd kunnen worden. Vrouwen zijn fantastisch om sex mee te hebben, maar er te koop mee lopen op sociale media cultiveert een verkeerd beeld binnen de community. Jouw bereik en invloed is groter dan je denkt. Misschien heeft het op korte termijn een ‘hey, das cool’-effect maar op lange termijn krijgen leerlingen het idee dat ze hetzelfde gedrag moeten uiten. En uiteraard snap ik dat dit een manier van marketing is, maar wel een verkeerde.

Begrijp me niet verkeerd: ik ben zeer tegen de ver-pussying van masculiniteit binnen de samenleving en ik vind dat mannen in het algemeen in rap tempo mietjes worden door de feministische dominantie van de laatste jaren, maar deze posts, ik noem het maar even vertrofeeicatie, zijn niet het antwoord. Ook is dit niet iets wat je de zeer gevoelige doelgroep van 18 en 19 jarigen wilt leren. Het groepsethos wordt hierdoor de verkeerde richting uit gestuurd.

Een zeer invloedrijk persoon als jij kan de community de goede kant op wijzen. Jij hebt veel invloed op de jonkies die net komen kijken en je bent een gevestigde naam onder de oldies van de community (waaronder ik). Jij en Smooth Doc kunnen de community bij de hand nemen en verandering op gang brengen. Maar dan moet je de ethische waarde hiervan wel steunen en uitdragen.

Nogmaals: dit is geen aanval, maar ik hoop dat dit een andere gedachte op gang brengt.”

Bron: B.S. op Facebook

advertentie

divider

Met vriendelijke groet,

Wildcouger Peter

mvg

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.